Parochie Bokhoven
Graaf Engelbertstraat 2, 5221 BV Bokhoven
pastoor@parochiebokhoven.nl

Liturgie is een belangrijk onderdeel binnen de vieringen. De Bokhovense kerk maakt voor de vieringen gebruik van de boekjes van de drukkerij van de abdij van Berne. Elke zondag worden deze boekjes gebruikt. Voor speciale vieringen wordt met de liturgiewerkgroep overlegd zodat deze vieringen een meer persoonlijk karakter krijgen. De huidige werkgroep liturgie bestaat uit: Joop Weijts, Maria Coonen, Xaveer van der Spank, Marleen van de Water en Henriëtte van Aart. Deze werkgroep stelt elke septembermaand, bedevaartmaand, de boekjes samen en zoekt de liederen uit die dan gezongen worden. Ook worden de lezingen dan aangepast aan de zondag, zoals ziekenzondag en vredeszondag. De liturgiegroep heeft ook recentelijk een nieuw uitvaartboekje gemaakt. Dit is aangepast aan de huidige normen en waarden. Een exemplaar ter inzage, ligt achter in onze kerk. Een lid van deze werkgroep houdt nauw contact met alle voorgangers, maakt de planningen en overlegd met degene die de planning maakt voor de lektoren. 

Mededeling

 Vieringen 11.15 uur  

JUNI

30 juni            Viering met orgelbegeleiding

 

JULI

07 juli             viering met orgelbegeleiding

14 juli             Viering met orgelbegeleiding                     

21 juli             Viering met orgelbegeleiding

28 juli             Viering met orgelbegeleiding

 

AUGUSTUS

04 aug             Viering met orgelbegeleiding

11 aug              Viering met orgelbegeleiding

18 aug             Viering met orgelbegeleiding

25 aug             Viering met Dameskoor en

Orgelbegeleiding, tevens vieren we deze dag de 90-ste verjaardag van onze

em. Pastor X. van der Spank en we nemen een

klein beetje afscheid van hem als inwoner van Bokhoven.

 

SEPTEMBER BEDEVAART VIERINGEN

01 sept           Viering met Orkest “De Laotbloeiers” uit

                       Drunen

08 sept          Viering met Gemengd koor Vinkel

15 sept           Viering met Gemengd Koor Udenhout

22 sept          Viering met Bosch Mannenkoor

29 sept          Viering met Dameskoor uit Bokhoven en

                      Gilde O.L.V. Schuts uit Elshout

Laatste nieuws

Nieuws

kroniek over 650 jaar Parochie Bokhoven

Op 23 maart 2019 bestond de Parochie Heilige Antonius Abt maar liefst 650 jaar. Bij die gelegenheid werd een jubileumboek uitgebracht dat een beschrijving geeft over de ontwikkeling van de parochie vanaf het stichten daarvan in 1369, door de eeuwen heen tot heden. Deze kroniek beschrijft het leven van parochianen en de inwoners van Bokhoven. De spectaculaire reis van de parochie begint in de middeleeuwen en eindigt in onze tijd. In Bokhoven is de geschiedenis van parochie en kerk nauw verweven met die van het dorp. Die geschiedenis heeft Brabantse, Hollandse en Gelderse trekken. Ook het bisdom Luik liet sporen na. Vanaf 1648 heeft Bokhoven geprofiteerd van de Luikse status als “vrijplaats”. De gehele vaderlandse geschiedenis tot heden komt voorbij, wordt met een vlotte pen beschreven en onthult nieuwe geheimen over de grote betekenis van de parochie Bokhoven.

Lees meer...

Nieuwjaarsspeech van 2024

Goedemiddag iedereen en hartelijk welkom

op deze nieuwjaarsreceptie.

De kerstboom is bij velen van u al de deur uit. Hopelijk heeft die van u, niet al te veel naalden verloren, want anders vind je die met Pasen nog ergens tevoorschijn komen. Vaak hebben mensen tegenwoordig een kunstboom, eenmaal kopen, wel aan de prijs, maar jaren plezier. Ik ga nog voor een traditionele boom, elk jaar weer een verrassing waar Fons mee thuiskomt, maar ik moet zeggen, wij hebben altijd een mooie kerstboom. Vanaf de sinterklaas zijn we er al mee bezig. En als alles in huis in kerstsfeer is, kan het wat mij betreft niet snel genoeg Kerst zijn. Niet alleen vanwege de echte betekenis van het Kerstfeest, of het lekkere eten, ook is dat altijd wel een belangrijk gegeven, of het bezoek wat gezellig is, nee vooral vanwege de top 2000. Bij u allen misschien wel bekend. Vanaf de eerste week van december mag je stemmen op 35 platen met jouw favoriete muziek. En in de week tussen kerst en oud-en nieuw wordt de lijst der lijsten gedraaid op radio 2 en tegenwoordig ook uitgezonden op de tv.

Lees meer...

Parochie Bokhoven
Graaf Engelbertstraat 2, 5221 BV Bokhoven
pastoor@parochiebokhoven.nl

Parochie Bokhoven
Parochie Bokhoven